Waluta
Produkt dnia
SERUM DO TWARZY z kwiatem koniczyny
SERUM DO TWARZY z kwiatem koniczyny
63,00 zł 58,00 zł
szt.
PROMOCJE
SERUM DO TWARZY z kwiatem koniczyny
SERUM DO TWARZY z kwiatem koniczyny
63,00 zł 58,00 zł
szt.
PEELING LEMO SCRUB
PEELING LEMO SCRUB
47,00 zł 39,00 zł
szt.
TONIK do twarzy PRZECIWZMARSZCZKOWY
TONIK do twarzy PRZECIWZMARSZCZKOWY
65,00 zł 49,00 zł
szt.
ŻEL POD OCZY Uwaga! Granat!
ŻEL POD OCZY Uwaga! Granat!
79,90 zł 77,00 zł
szt.
SERUM DZIKA FIGA
SERUM DZIKA FIGA
89,90 zł 87,00 zł
szt.
Rozświetlający KREM DO TWARZY
Rozświetlający KREM DO TWARZY
70,00 zł 64,00 zł
szt.
OLEJ AWOKADO 50ml
OLEJ AWOKADO 50ml
15,00 zł 13,00 zł
szt.
SERUM DO PAZNOKCI "Na ratunek po hybrydzie"
SERUM DO PAZNOKCI "Na ratunek po hybrydzie"
37,00 zł 35,00 zł
szt.
(NIE)ZWYKŁE SZARE MYDŁO
(NIE)ZWYKŁE SZARE MYDŁO
21,00 zł 19,00 zł
szt.
OLEJEK DO DEMAKIJAŻU mini
OLEJEK DO DEMAKIJAŻU mini
21,00 zł 19,00 zł
szt.
SERUM DO TWARZY "Równowaga w płynie"
SERUM DO TWARZY "Równowaga w płynie"
52,00 zł 49,00 zł
szt.
MYDŁO W PŁYNIE z olejkiem różanym mini
MYDŁO W PŁYNIE z olejkiem różanym mini
20,00 zł 18,00 zł
szt.
HYDROLAT Z MIĘTY PIEPRZOWEJ
HYDROLAT Z MIĘTY PIEPRZOWEJ
32,00 zł 28,00 zł
szt.
SUNNY DAY SPF 30 MINI
SUNNY DAY SPF 30 MINI
43,00 zł 40,00 zł
szt.
KREM - MASECZKA ALGI MORSKIE
KREM - MASECZKA ALGI MORSKIE
44,00 zł 39,00 zł
szt.
MASŁO KAWOWE POD OCZY MAŁE
MASŁO KAWOWE POD OCZY MAŁE
22,00 zł 19,00 zł
szt.
HYDROLAT OREGANO
HYDROLAT OREGANO
36,00 zł 33,00 zł
szt.
OLEJ MEADOWFOAM
OLEJ MEADOWFOAM
16,00 zł 14,00 zł
szt.
ODPLAMIAJĄCE MEGA MYDŁO
ODPLAMIAJĄCE MEGA MYDŁO
18,90 zł 16,00 zł
szt.
OLEJ MONOI
OLEJ MONOI
29,00 zł 26,00 zł
szt.
TONIK z którym gładko idzie
TONIK z którym gładko idzie
25,00 zł 24,00 zł
szt.
PACHNIBUT Różowy Grejpfut Mięta
PACHNIBUT Różowy Grejpfut Mięta
20,00 zł 18,00 zł
szt.
GAR MYDŁO Cytrusowe
GAR MYDŁO Cytrusowe
20,00 zł 18,00 zł
szt.
ANTYKOMAROWE PACHNĄCE ŚWIECIDŁO większe cytrusowe
ANTYKOMAROWE PACHNĄCE ŚWIECIDŁO większe cytrusowe
60,00 zł 58,00 zł
szt.
Newsletter
Bądź na bieżąco ze wszystkim co się dzieje i korzystaj z wyjątkowych okazji :)
Producenci

OLEJ LAUROWY

Dostępność: na wyczerpaniu: śpiesz się!:)
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 28,00 zł 28.00
ilość szt.
Zyskujesz 4 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Olej laurowy powstaje w wyniku tłoczenia na zimno owoców wawrzynu szlachetnego. Wspomaga walkę ze wszelkiego rodzaju grzybicami, zmianami skórnymi, ukąszeniami owadów, łuszczycą, egzemą, trądzikiem, łojotokiem, łupieżem i wypadaniem włosów. Może być również stosowany jako odżywka wzmacniająca do paznokci oraz preparat ograniczający nadmierne pocenie się.

Olej Laurowy nierafinowany

Olej laurowy powstaje w wyniku tłoczenia na zimno owoców wawrzynu szlachetnego. Wspomaga walkę ze wszelkiego rodzaju grzybicami, zmianami skórnymi, ukąszeniami owadów, łuszczycą, egzemą, trądzikiem, łojotokiem, łupieżem i wypadaniem włosów. Może być również stosowany jako odżywka wzmacniająca do paznokci oraz preparat ograniczający nadmierne pocenie się.

 

Idealny do pielęgnacji: 

  • skóry problemowej, zanieczyszczonej
  • z nadprodukcją sebum, rozszerzonymi porami
  • skóry głowy objętej łupieżem, przy problemie wypadania włosów
  • miejsc wymagających rozgrzewającego masażu
  • kruchych i łamliwych paznokci

Działanie:

  • oczyszczające
  • łagodzące
  • normalizujące
  • regenerujące

Laur (Laurus Nobilis) wykazuje silne właściwości oczyszczające i łagodzące, dzięki dużej zawartości chlorofilu, co sprawia, że jest idealny do pielęgnacji, cery zanieczyszczonej, zarówno suchej, jak i tłustej. Wspomaga leczenie egzemy i łuszczycy, a także stanów chorobowych skóry głowy, takich jak łupież, nadmierne przetłuszczanie się, czy wypadanie włosów. Łagodzi grzybice i stany zapalne skóry oraz paznokci. Jest idealny do pielęgnacji skóry z nadprodukcją sebum i rozszerzonymi porami. Działa normalizująco oraz ściągająco, zmniejsza widoczność porów oraz efekt błyszczenia się skóry. Stosowany regularnie na miejsca o nadmiernej potliwości (stopy, dłonie, pachy) reguluje pracę gruczołów potowych oraz zapobiega rozwojowi bakterii odpowiedzialnych za nieprzyjemny zapach. Duża zawartość glicerydów nienasyconych kwasów tłuszczowych (laurynowego, palmitynowego, olejowego i linolowego) wspomaga procesy regeneracji skóry oraz włosów, a także przyspiesza gojenie miejsc chorobowo zmienionych z łuszczycą, egzemą, bliznami potrądzikowymi, krostami oraz drobnymi ranami. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje nie obciążając ich i wspomaga ich wzrost, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki. Laur posiada również silne właściwości rozgrzewające, które pozwalają na jego wykorzystanie w leczniczych kąpielach oraz masażach miejsc opuchniętych, stłuczonych, a także dotkniętych reumatyzmem. Pobudza krążenie krwi oraz rozszerza naczynka krwionośne.

Stosowanie:

  • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka
  • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
  • masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj dany olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego)
  • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
  • maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej składników pomocnych w odżywieniu skalpu, niwelowaniu łupieżu czy nadmiernego przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzeniu wzrostu włosów
  • maska na włosy – nałóż na suche, zwilżone wodą bądź żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc
  • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie) i poprawy ich wyglądu, wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
  • preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej również jako wspomożenie kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
  • jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie i skórki
  • jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi, by pomóc im się wzmocnić, odżywić i zregenerować

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Laurus Nobilis Fruit Oil; (Olej laurowy nierafinowany 100%)
  • Rejon pochodzenia: Turcja
  • Postać: stały olej o intensywnym świeżym balsamicznym zapachu oraz ciemnozielonym zabarwieniu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce znacznie tężeje.
  • Trwałość: podana na opakowaniu, 3 miesiące od otwarcia

Dostępne opakowania: 30 ml słoik szklany

Ciekawostki:

  • Olej laurowy powstaje w wyniku tłoczenia na zimno owoców wawrzynu szlachetnego Laurus Nobilis
  • Wawrzyn szlachetny to krzew z rodziny wawrzynowatych zwany inaczej drzewem laurowym lub bobkowym
  • Drzewa te pierwotnie porastały tereny śródziemnomorskie (Afrykę Północną, Europę Południową) oraz część Azji Zachodniej
  • Starożytni Grecy wierzyli, że wawrzyn to boskie drzewko Apollina. Wykorzystywali liście laurowe we wróżeniach Wyroczni Delfickiej, a także do dekorowania zwycięzców zawodów olimpijskich wieńcami laurowymi
  • Olej laurowy posiada ciemnozieloną barwę, dzięki dużej zawartości chlorofilu
  • W temperaturze pokojowej ma stałą konsystencję, topi się przy kontakcie ze skórą
  • Ze względu na właściwości rozgrzewające oraz bardzo intensywny zapach, nie poleca się stosowania oleju laurowego w okolicach oczu, gdzie skóra jest bardzo delikatna i wrażliwa

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl