OLEJ JOJOBA 50ml

OLEJ JOJOBA 50ml
32,00 zł
/ szt.
128 pkt.
6.40 pkt.
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
system płatności PayPo Kup teraz i zapłać później Sprawdź szczegóły
strefa korzyści Paczkomaty 24/7h
strefa korzyści Proste zwroty do 14 dni
strefa korzyści Przy zamówieniu powyżej 250zł, próbki gratis Sprawdź szczegóły

Olej Jojoba nierafinowany

Olej jojoba polecany jest do pielęgnacji zarówno cery przetłuszczającej się, jak i suchej. Uspokaja cerę zanieczyszczoną i problemową. Ujędrnia i spłyca zmarszczki spowodowane suchością skóry. Nawilża i regeneruje włosy oraz paznokcie.

Idealny do pielęgnacji: 

  • skóry suchej, odwodnionej
  • przetłuszczającej się
  • skóry problemowej
  • wymagającej ujędrnienia
  • skóry głowy, włosów, paznokci
  • spierzchniętych ust

Działanie:

  • normalizujące
  • łagodzące
  • przeciwstarzeniowe
  • nawilżające
  • ochronne

Jojoba (Simmondsia Chinensis) działa regulująco na skórę tłustą i może zmniejszać przetłuszczanie skóry, adodatkow o łatwo wsmarowuje się w skórę i dość szybko wchłania, bez nadmiernego poczucia tstłuości Jednocześnie dzięki wysokiej zawartości estrów woskowych, chroni skórę przed nadmierną utratą wody, efektywnie nawilża i zmiękcza skórę, włosy oraz paznokcie. Działa łagodząco na stany zapalne skóry, zmiany łuszczycowe lub egzemę. Polecana jest również do pielęgnacji skóry atopowej oraz zanieczyszczonej. Stosowany na skórę głowy wnika w cebulki włosa, rozluźnia utwardzoną warstwę łoju w torebkach włosowych umożliwiając ich prawidłowe funkcjonow.anie, działa przeciwłupieżowo, łagodząco i wspomaga zmniejszenie łojotoku skóry głowy. Chroni przed działaniem wolnych rodników, sprzyja redukcji zmarszczek powodowanych suchością skóry, może być także stosowany do pielęgnacji okolic oczu. Jest wykorzystywany w profilaktyce rozstępów.

Stosowanie:

  • jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na skórę całej twarzy, szyi i dekoltu, lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dodatkowo nawilżysz skórę i spowodujesz, że stanie się ona aksamitnie gładka
  • jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia
  • masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj dany olej z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne w celu uzyskania jak najlepszych rezultatów (polecane szczególnie podczas wykonywania masażu ujędrniającego)
  • wzmocnienie działania kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olejek z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę
  • maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu jej nawilżenia lub zniwelowania łupieżu i przetłuszczania się skóry głowy oraz pobudzenia wzrostu włosów
  • maska na włosy – nałóż na suche włosy minimum 20 minut przed umyciem, a następnie umyj włosy szamponem bez SLS. Dla wzmocnienia efektu, nakładaj olej na dłuższy okres czasu np. na całą noc
  • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów
  • preparat zmiękczający twardą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować , olej również jako kurację regenerującą dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice Możesz również dodatkowo owinąć stopy/ręce folią
  • jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie
  • jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi, by pomóc im się wzmocnić, odżywić i zregenerować

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil; (Olej jojoba nierafinowany)
  • Kraj pochodzenia: Meksyk
  • Postać: lekki olej o delikatnym orzechowym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce – lekko tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu, 3 miesiące od otwarcia
  • Surowiec użyty do produkcji posiada Certyfikat Soil Association Organic

Dostępne opakowania: 50ml butelka z pipetą

Ciekawostki:

  • Olej powstaje w wyniku tłoczenia na zimno ziaren krzewu jojoba
  • Jojoba, to wiecznie zielony krzew pochodzący z Ameryki Środkowej
  • Od strony chemicznej olej jojoba jest w rzeczywistości jedynym w swoim rodzaju płynnym woskiem, który dla ułatwienia jest nazywany olejem
  • Ze względu na idealną biozgodność ze skórą, nazywany jest „inteligentnym olejem”
  • Zastosowany jako dodatek, stabilizuje i przedłuża trwałość innych, delikatnych olejów i maseł roślinnych
VeganVegan
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel