OLEJ Z ORZECHÓW LASKOWYCH

OLEJ Z ORZECHÓW LASKOWYCH
27,00 zł
/ szt.
108 pkt.
5.40 pkt.
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
system płatności PayPo Kup teraz i zapłać później Sprawdź szczegóły
strefa korzyści Paczkomaty 24/7h
strefa korzyści Proste zwroty do 14 dni
strefa korzyści Przy zamówieniu powyżej 250zł, próbki gratis Sprawdź szczegóły

Orzechy laskowe to nie tylko pyszna i zdrowa przekąska. Tłoczy się z nich olej, który działa cuda w pielęgnacji skóry i włosów.

Doskonale odpręża, odżywia, zachwyca słodkim, orzechowym zapachem i lekką konsystencją. Owoce leszczyny, krzaczastego drzewa, które pospolicie występującego w stanie dzikim doceniano już w starożytności – Greczynki i Rzymianki używały oleju nie tylko w celach kosmetycznych, ale i w kuchni.

Olej z orzechów laskowych zawiera w swoim składzie 94% nienasyconych kwasów tłuszczowych: kwas oleinowy, linolowy i linolenowy. Dodatkowo bogaty jest w witaminy C i E, aminokwasy i minerały. Należy do tzw. „suchych” olejów, co dodatkowo podnosi jego walory. Bardzo szybko się wchłania, nie pozostawiając na skórze tłustej warstwy. Można go stosować na skórę twarzy(pomaga w jej oczyszczeniu). Ma działanie antyoksydacyjne, a do tego uelastycznia i regeneruje naskórek. Przenika do głębokich warstw skóry. Ponadto uszczelnia naczynia krwionośne, stąd polecany jest osobom z cerą naczynkową. Sprawdzi się również jako warstwa zabezpieczająca przed mrozem, wiatrem i zimnem. Zapobieganie także wysuszeniu i przesuszeniu, dzięki czemu problem podrażnionej i zaczerwienionej skóry nie będzie nas dotyczył. Polecamy go także osobom borykającym się z problemem skóry bardzo suchej. Jego regularne stosowanie łagodzi objawy trądziku bakteryjnego. Olejek również doskonale odpręża, stąd często stosowany jest w gabinetach masażu. Jego zapach skutki stresu, poprawia nastrój i jest w stanie pokonać chandrę. Do tego walczy z zaburzeniami funkcji tkanki łącznej, a więc pomaga w walce z cellulitem. Doskonale sprawdza się w masażu przeciwzmarszczkowym, odżywczym i nawilżającym.

Dla kogo: Zalecany do pielęgnacji każdego rodzaju cery, szczególnie : tłustej, problematycznej, trądzikowej, naczynkowej, suchej, dojrzałej, zmęczonej, z trądzikiem różowatym.

Właściwości:

  • łagodzące podrażnienia i stany zapalne skóry
  • oczyszczające pory
  • uelastyczniające i ujędrniające
  • wygładzające zmarszczki
  • nawilżające i natłuszczające
  • chroniące przed promieniowaniem UV

Jak stosować olej z orzechów laskowych?

  • jeśli zmagasz się z problemem pękających naczynek, rekomendujemy jego stosowanie; wzmacnia ścianki naczynek i przyśpiesza ich regenerację,
  • osoby z cerą tłustą powinny stosować go jako środek regulujący wydzielanie sebum; olej oczyszcza i obkurcza pory skóry, wspomaga leczenie trądziku i stanów ropnych,
  • doskonale zabezpiecza skórę przed działaniem niskiej temperatury, wiatrem i słońcem,
  • regularnie stosowany niweluje cellulit i zapobiega jego nawrotom,
  • wtarty we włosy kilka godzin przed ich myciem wzmacnia cebulki i kosmyki, zapobiegając wypadaniu włosów,
  • dodany do szamponu utrwali kolor włosów farbowanych,
  • wykorzystaj olej do masażu przeciwzmarszczkowego, odżywczego i nawilżającego twarz,
  • dodaj olej do ulubionych kosmetyków do włosów – masek, płynów oraz balsamów i toników do ciała.

Nazwa surowca wg INCI: Corylus Avellana (Hazel) Seed Oil Organic

Olej zimnotłoczony, nierafinowany, 100% Organic, certyfikat Soil Association

Przechowywanie: Zalecamy przechowywać olej w lodówce, bez nadmiernej ekspozycji na promienie słoneczne i wilgoć.

Opakowanie: 30ml

VeganVegan
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel