OLEJ JOJOBA ZŁOTY

OLEJ JOJOBA ZŁOTY
23,00 zł
/ szt.
92 pkt.
4.60 pkt.
Łatwy zwrot towaru w ciągu 14 dni od zakupu bez podania przyczyny
system płatności PayPo Kup teraz i zapłać później Sprawdź szczegóły
strefa korzyści Paczkomaty 24/7h
strefa korzyści Proste zwroty do 14 dni
strefa korzyści Przy zamówieniu powyżej 250zł, próbki gratis Sprawdź szczegóły

Właściwości oleju jojoba cenione są od wieków. Według historyków rodowici Indianie stosowali go w celach fryzjerskich, jako oliwkę do ciała i maść. Przypisywali mu atrybut mistycznej mocy, która łagodzi choroby i leczy urazy. Pozyskuje się go bezpośrednio z krzewów jojoba rosnących na obszarach pustynnych jako przezroczysty, lekko bursztynowy i bezwonny wosk. Posiada niezwykle szerokie zastosowanie w pielęgnacji ciała. 

Jak go stosować?

  • jeśli masz suchą cerę, wmasuj olej w skórę, dzięki czemu pozostanie nawilżona i odżywiona,
  • jeśli jesteś posiadaczką cery tłustej, olej jojoba zrównoważy wydzielanie sebum; stosuj  bezpośrednio na skórę lub dodaj kilka kropel do ulubionego kremu,
  • wykorzystaj olej jojoba jako środek do demakijażu skóry twarzy; sprawdzi się także w przypadku usuwania makijażu wodoodpornego, tuszu do rzęs i fluidów,
  • nakładany na czyste rzęsy wzmocni ich strukturę, dzięki czemu staną się lśniące,
  • nakładaj na spierzchnięte usta, doskonale je nawilży,
  • używaj jako kremu do rąk,
  • dodaj kilka kropel do kosmetyków jakich używasz w pielęgnacji włosów; olej sprawi, że kosmyki będą mocne, nawilżone i lśniące,
  • w przypadku chorób skóry takich jak łupież i łuszczyca nałożony bezpośrednio na stan zapalny złagodzi swędzenie i przyśpieszy regenerację naskórka,
  • stosowany w masażu bolących mięśni pomoże osobom zmagającym się z reumatyzmem,
  • olej jojoba to doskonały nośnik perfum; nanieś małą ilość oleju na miejsca, na które nanosisz perfumy, a przedłuży to ich trwałość,
  • wlej 3 łyżki oleju do ciepłej kąpieli; dzięki temu skóra pozostanie nawilżona i nałożenie balsamu nie będzie koniecznością,
  • kilkoma kroplami oleju wzbogać swój ulubiony krem, balsam lub olejek do ciała bezpośrednio przed użyciem,
  • dzięki wysokiej zawartości wit. E stosowany regularnie na strupy, blizny lub rozstępy spłyci je i sprzyja zanikaniu znamion,
  • wykorzystaj olej do domowego manikiuru i pedikiuru – olej nawilży skórki i paznokcie,
  • zastosuj olej jako krem do stóp – zmiękczysz suchą i popękaną skórę pięt.

Nazwa surowca wg INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Olej zimnotłoczony, nierafinowany, 100% Organic, certyfikat Soil Association

Przechowywanie:Olej jojoba nie jełczeje. Mimo tego zaleca się przechowywanie go w temperaturze pokojowej lub lodówce, bez bezpośredniego dostępu do wilgoci i nasłonecznionych miejsc.

Opakowanie: 30ml

VeganVegan
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel